Solstrålehistorier

Abass Kamara

Tidligere elev, Abass Kamara, som har fået sponsoreret sin skolegang intild han for 3 år siden afsluttede universitetet, holdt en tale til indvielsen af skolen. Abass arbejder i dag som Pastor i en baptist menighed:


"Goddag til alle - Mr. Alkalo, Ærede Ministre, Mine damer og herrer.


Det er en stor ære og et stort privilegium at være med til åbningen af FONGAM Skill Training Institute her i Tujereng.


SOS-Gambia og FONGAM har en stor del af æren for at jeg har fundet formålet med mit liv. Uden deres hjælp ville jeg ikke være nået ret langt, men takket være dem kan jeg se en langt lysere fremtid i møde. 


Jeg kan huske, at jeg for mange år siden havde afsluttet min folkeskole på Bakoteh. Mine karakterer gjorde at jeg kunne gå videre til gymnasiet. Det vr mit største ønske og jeg bad til Gud om at der ville vise sig en udvej for at det kunne lade sig gøre. Min nu afdøde mor var familiens forsørger og var ikke i stand tila t betale de nødvendige skolepenge, ligesom familien ikke havde så mange penge at vi kunne få mad hver dag. Jeg besluttede mig til at gå på markedet og sælge vand og brød for at tjene til at brødføde familien.


Dette stod på i to år, og en dag på min salgstur mødte jeg min redningmand. Han kendte min mor og min storebror. Han fik medlidenhed med mig og mente af der kunne skabes en mulighed for at give mig og mine søskende en bedre skæbne. Hjælpen blev givet i form af et sponsorat gennem SOS-Gambia - et sponsorat der har efterladt en varig inverstering i vores liv. 


Jeg vil takke dig for denne mulighed, Mohammes Kalokoh - du reddede den dag mig fra at skulle vokse op som en analfabet. I stedet er jeg - og mine søskende - i stan til at læse og skrive. Den forandring i mit liv er det største der er sket for mig. 


Jeg vil gerne drage parallel til åbningen af denne skole, osm er lavet til jer elever, så I kan blive et aktiv i jeres samfund i stedet for en belastning. Så brødre og søstre - tag imod dette kald. Grib chancen med begge hænder. Det giver jer en mulighed for en lysere fremdtid - en mulighed for at ændre dit liv, som du ellers ikke vil kunne få.


Jeg vil citere Nelson Mandela: Uddannelse er nøglen til succes!


Der var en tid hvor mine muligheder var små - jeg fik chancen - og greb den. Det har gjort en kæmpe forskel for mig.


Jeg vil i lighed med  af USA's præsidenter sig: Hvis du elsker livet skal du ikke spilde din tid - for tiden er det stod livet er lavet af. 


Få det bedste ud af dit liv med de muligheder der bliver dig givet - du får kun denne chance en gang i dit liv.


TAK!"Ebrima Cham

Ebrima Cham, 16 år, blev i skoleåret 2013 ikke kun nr. 1 i sin skole, Nusrat hohschool, men også den bedste i hele landet, Gambia-
Opdateres snarest


Yassin

Yassin har aldrig tidligere gået i skole. Hun er fra en meget stor fattig, børnerig familie. Yassin fik en ny chance via en skolegang på Ebo Town Teknisk Skole. Efter de 3 år på skolen fandt vi et praktiksted på et hotel, hvor hun efter et halvt år blev ansat til at varetage syarbejdet på hotellet. Senere er hun avanceret til at arbejde i køkkenet. Hun er blevet så optaget af at lære, at hun beslyttede at bruge 300 af sin løn på 1500 dalassi om måneden til at læse videre. Hendes mål er en studentereksamen. Vi er i god kontakt med Yassin, og håber at hendes plan vil lykkes. 

Alex

Alex er én af vore rigtig gode solstrålehistorier. Alex droppede ud af skolen i 9. klasse, da faderen døde. Han skulle trods sin unge alder tage sig af familien, som består af 5 søskende og en syg mor. Alex tog opgaven alvorligt, og gik til det lokale sundhedscenter for at arbejde som frivillig. I 8 år mødte han hver eneste dag på arbejde til stor glæde for både ansatte og patienter. Alex er en meget imødekommende ung mand. En dag fik sundhedsenteret en ny leder, som kunne se mulighederne i Alex. Han havde ikke fuldført sin skole, og skulle derfor til en optagelsesprøve til sygeplejestudiet. Den bestod han, og SOS-Gambia blev spurgt om vi ville sponsorere uddannelsen. Det sahde vi ja til, og i efteråret 2012 blev Alex færdig som sygeplejerske som den bedste i klassen og fik ydermere et legat til videreuddannelse. I 2013 blev han kåret som årets sygeplejerske. Lige i øjeblikket er Alex i gang med videruddannelse som operationssygeplejerskke. Han har købt jord itl at bygge hus, og inden længe er han i gang med at flytte sin store familie i eget hus. Han er med til at give os energien til at fortsætte hjælpen til de unge i Gambia.