NYHEDSBREV NOVEMBER 2021

 

Endelig - efter et helt år, kunne jeg i slutningen af oktober, igen rejse tilbage til Gambia, til skolen og alle børn og unge vi har i projektet - denne gang alene.

Rar fornemmelse at være tilbage og enormt godt at se, at langt de fleste klarer sig rigtig godt.

Som vanligt begyndte opholdet med at betale skolepenge til de elever vi har uden for egen skole. Det er altid festlige dage med gensynsglæde da det er børn og unge vi har haft i projektet i mange år. Vi kender derfor både børn og forældre rigtig godt.


I år var der kun et enkelt barn vi ikke fandt, telefonnummeret virkede ikke. På trods af mange forsøg med at spørge rundt omkring efter hjælp til at finde hende, havde vi desværre ingen held. Det gør ondt hver gang vi mister et barn, da vi ved hvor hårdt de har brug for hjælpen.


Måske vi er heldige at barnet dukker op. Vi har derfor lagt skolepengene i depot.

Det har været - og er fortsat - ualmindelig hårdt for mange hernede. Jeg kan undres over, hvordan man egentlig klarer sig, når jobbene og dermed indtjeningen er væk.

Tak til jer, der har sendt rispenge til familierne, de er faldet på et tørt sted - og der er sendt mange gode hilsener og bønner til jer med mig hjem.

Oveni den langvarige corona-periode, er landet nu også i krise med leverance af brændstof, hvilket betyder eleverne har svært ved at komme i skole, og transportpriserne stiger, så de ikke kan betale.

 

 

 

 

 


 

 


      Vi hjælper med transport af elever😊                        Fra vores SOS-Gambia dag

 

 

Det har været en kæmpe fornøjelse at møde alle de skønne unge mennesker på vores egen tekniske skole. Hold da op, hvor de gør det godt. Ingen tvivl om, at de kommer til at gøre en forskel i fremtiden - for sig selv og deres familier. Og på sigt for landet.


Den ene dejlige elev efter den anden popper op. Små forsigtige piger blomstrer op efter et par år, og det viser sig at de indeholder mere power end vi troede - og meget mere end de selv var klar over.

Jeg må sige de elever giver os virkelig energi til at fortsætte arbejdet.                                                                Det gør helt sikkert en forskel. Skolen gør en forskel😊

Vi har måttet sige farvel til vores skoleleder igennem 4½ år, Mr Fatty, som er gået af pga. alder og helbred.

I stedet har vi ansat Lamin Bojang som principal og Omar Ndow, som vice principal.

De har begge været lærere på skolen fra vi startede og en del af ledelsen igennem de sidste par år. Så det er kendte folk, som vil have let ved at tage over.

Vi ønsker dem held og lykke med opgaven.


    
     Philip med diplom                                  Besøg af borgmesteren Mr Bojang    Nye ledere, Lamin Bojang & Omar Ndow


Som vanligt har der været fuldt program fra morgen til aften, alle dage. Der er holdt diverse møder med skolebestyrelsen, borgmesteren og skoleledelsen.  

På skolen er der blevet ryddet op i alle hjørner og kroge, delt de sidste ting ud fra containeren, og alle elever har fået en ekstra T-shirt, til arbejdsbrug, når de er i praktik.

Vi har planlagt, hvad der skal renoveres på skolen i år. Regntiden er enorm hård ved bygningerne, så de skal løbende holdes vedlige.


Lige nu har vi fyldt op i den nye årgang. Der er rigtig god søgning til skolen. Vores målsætning er at have 150 elever på skolen fordelt på 3 årgange. Lige nu har vi 135 elever.

Derudover har vi 6 elever på universitetet, 29 elever på videregående uddannelse på forskellige institutioner, som dækker tekniske skoler på diverse niveauer, hotelskole og arkitektskole.

Som sidste år, afslutter besøget med vores SOS-Gambiadag, hvor vi fortæller om hvem vi er, hvordan vi skaffer penge og om vore forventninger til dem. Det er en festdag, som afsluttes med fælles frokost, som vores køkken selvfølgelig har stået for.

Nu er fruen fyldt med gode oplevelser og klar til at tage endnu en tørn for de unge i Gambia, håber I vil hjælpe mig😊

 

 Med hensyn til sponsorturen i uge 11 2022, vil jeg bede jer, der ønsker at være med, om at kontakte mig, så jeg kan starte forberedelserne til turen.

Jeg har allerede haft kontakt til en del der ønsker at være med.

Vi håber Coronaen arter sig, i hvert fald ser det ud til at alle vaccinerede lige nu, kan komme let ind i Gambia.

 

De varmeste Gambia hilsener til alle sponsorer og støttemedlemmer.

I er med til at gøre en kæmpeforskel for mange unge her. TAK.

 

 
NDEY har haft den samme sponsor fra børnehaven og til nu, hvor hun er færdig med sin tekniske skole, hvor hun har lært syning. Sponsor glædede hende med en symaskine. En meget stolt og glad Ndey, nu er hun klar til at stå på egne ben.

 

 

 

FOR DEN ENKELTE GØR DET EN FORSKEL.