NYHEDSBREV


Forsinkede, men fortrøstningsfulde fløj femogtyve fantastiske, fornøjede fynske fruer, frøkner og flotte fyre - flankeret af sjove, seriøse sjællændere og joviale, jyske jernladies -fredag d. 11.03.22 til GAMBIA.

Sponsorturen havde det største antal deltagere, og det største program nogensinde – og blev støttet af deltagerne hele vejen igennem. Indkvarteringen var for de flestes vedkommende på hotellet Bungalow Beach, som mange betragter som deres faste udgangspunkt for besøg i Gambia. Efter et par dages tilvænning til en fremmed kultur, hvor de flittigste tog på skolen og bl.a. fik startet op på, at få monteret de dejlige hæve/sænke borde som vi har fået fra Middelfart kommune. Mandag startede sponsorugen med besøg hos østers”damerne” hvor vi fik en god demonstration af hvordan der bliver plukket østers i mangroveskovene, og hvordan de bliver åbnet og forarbejdet. Herefter gik turen til Wunderland og en dejlig lokal frokost og et besøg hos saltsyderne.

 

 

 

 

 

 

 

 
Tirsdag gik turen med båd til Kuntah Kinteh Island, slaveruten og museet, overnatning i Albreda med god forplejning, underholdning og hyggeligt selskab. På hjemturen gjorde vi holdt i Essau, hvor Alex, som har været sponsoreret af foreningen til en uddannelse som sygeplejerske og jordemoder, viste rundt på ”sit” hospital – igen en superoplevelse.

De næste dage var helliget besøg på vores skole i Tujering, og det der egentlig er turens formål, nemlig besøg hos familierne til de unge man sponsorerer. Det var en kæmpe oplevelse. Skolen fremstår så flot som aldrig før – de to nye skoleledere gør et kæmpearbejde, og aldrig er vi blevet så positiv overrasket. Der var rent og organiseret på hele skolen – der var blevet bygget tribune som base for graduation, og alle udstrålede positivitet og imødekommenhed.

Vore flittige medbragte håndværkere fik installeret borde, og der blev besøgt familier nær og fjernt. Køkkenet under ledelse af Mariama og Gibba havde sammen med køkkeneleverne lavet fyldte tapalapa - alt blev serveret elegant af eleverne.

 

 

 

 

 

 

 Et par herlige dage, hvor vi fik et godt indtryk af skolens hverdag og af det sammenhold der er mellem elever, lærer og ledelse – alle tog del i arbejdet.

Lørdag var dagen for graduation. De elever der var færdige på skolen i 2020 og 2021 var mødt for at få deres eksamensbeviser og blive fejret. Det var en rigtig god dag, med underholdning, forplejning, taler og gæstetaler. Vi var så heldige at flere sponsorer kunne give deres tidligere elever diplomet – virkelig en kæmpeoplevelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Slutningen på ugen var besøg af børn og unge på hotellet, hvor der blev badet, leget og spist kylling og chips. En begivenhed som altid er med til at fastholde kontakten mellem sponsor og de unge.

De næste dage var på egen hånd, og iderigdommen var stor, der blev besøgt cashew nøddefabrik, spist lokalmad, besøg på ”Lend a Hand” skolen, ture til markeder osv. osv.

 

 

 

 

 

 

 

 

SOS-Gambias bestyrelsen har under hele forløbet haft adskillige møder med samarbejdspartnere, skoleledelse, skolebestyrelsen og fået afklaret de ting, der gør at vi kan klare samarbejdet ”long distance” det næste halve år.

Vi har en god lokalbestyrelse i FONGAM, som er regnskabsansvarlige og har den overordnede kontakt til myndigheder, og vi har en skolebestyrelse som er deres ansvar bevidst, og støtter hvor det er nødvendigt – og ikke mindst vi har et godt lærerteam og et par dygtige ledere, som vil og kan samarbejde med os, og som trækker på samme hammel som vi gør.

Tak til sponsorer og samarbejdspartnere for en dejlig Gambia-tur – vi ser frem til at lignende måtte blive arrangeret fremover.


Susanne og Sussie